Hoogte kinderopvangtoeslag

De hoogte van uw kinderopvangtoeslag hangt af van de kosten die u zelf moet maken voor de opvang van uw kind, het soort opvang, en uw inkomen. De hoeveelheid uren die u en uw partner werken bepaalt mede de hoogte van uw kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst gaat altijd uit van de uren van de minst werkende ouder. Klik op de onderstaande banner om meteen kinderopvangtoeslag aan te vragen.

kinderopvangtoeslag

Hoogte kinderopvangtoeslag – Hoeveel uur?

U kunt maximaal voor 230 uur per maand dagopvang of buitenschoolse opvang kinderopvangtoeslag ontvangen. Heeft u meer uren per maand nodig, dan komen deze volledig voor uw rekening. Op hoeveel uur u recht heeft berekent u als volgt:

Voor kinderen die naar de dagopvang gaan ontvangt u maximaal 140% van de uren die de minst werkende partner per maand werkt. Gaat uw kind naar de buitenschoolse opvang dan is dit maximaal 70% van deze uren.

Maximum tarieven kinderopvangtoeslag

De Belastingdienst hanteert maximum tarieven voor de opvang van uw kind. Het kan zijn dat de tarieven die u moet betalen hoger liggen. In dat geval is het verschil tussen deze tarieven volledig voor uw rekening. U kunt uiteraard nooit meer ontvangen dan u zelf moet betalen.

 Soort opvangMaximum uurtarief
KindercentrumDagopvang€ 6,89
Buitenschoolse opvang€ 6,42
GastouderDagopvang€5,52
Buitenschoolse opvang€5,52

Welk deel u van deze kosten vergoed krijgt hangt af van uw inkomen. Hoe hoger het inkomen van u en uw partner, hoe lager uw kinderopvangtoeslag is. In het overzicht vergoeding kinderopvang kunt u aan de hand van uw inkomen zien welk percentage u vergoed krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.